date
slogan
Call us

A CONNECTING EXPERIENCE
FROM DESIGN TO MANUFACTURING 

FROM DESIGN TO MANUFACTURING | 27 & 28 MAART 2024 IN KORTRIJK XPO

D2M, ofwel Design to Manufacturing vond voor de eerste keer plaats in 2022. Hét netwerk- en demo event bij uitstek die de volledige keten van de maakindustrie samen brengt. De eerste editie mocht meteen 1832 professionals uit de ontwerp-, maakindustrie en machinebouw en 189 studenten creatief-technisch onderwijs ontvangen.

Met de steun van powering partners als Howest Industrial Design CenterAgoria, Flanders Make en POM is de organisatie van industrialfairs (organisator van 5 Belgische technologiebeurzen) klaar voor een hernieuwde editie in 2024. Deze zal plaatsvinden op woensdag 27 en donderdag 28 maart 2024, in Kortrijk Xpo.

Alle katalysatoren na een geslaagde Machineering 2023 blijven ook in 2024 aan de basis. Geopolitiek, reshoring uit Azië en Oost-Europa, krappe voorraden aan materialen-, componenten en lange termijn tekorten aan operatoren, nopen de volledige Benelux maakindustrie om niet alleen sterker te automatiseren, maar vooral de meer geavanceerde maaktechnologie in huis te halen. Kleinere series, complexere bewerkingen met hogere marges zijn het speerpunt voor dit decennium.

De exponentiële shift naar Industry 4.0 en digitalisering voltrekt zich in ijltempo, en niet in het minst bij metaal -en kunststoffenbewerking en in de machinebouw. Alle business units (vroeger vaker standalone) van een toekomstgerichte maakorganisatie transformeren tot 1 interactief en wendbaar ecosysteem. De klant van morgen wil zakendoen met maakbedrijven die sterk online inzetten en snelle designconfiguratie en ordering mogelijk maken, met een korte time-to-market, goed georganiseerde toeleveringsketens en flexibele voorraden.

Kortom, de nieuwe waardeketen van het slimme maakbedrijf vereist een dynamische en digitale integratie van alle relevante processen in combinatie met het gebruik van innovatieve productie-en designtechnieken. From Design to Manufacturing (D2M) biedt het antwoord op deze uitdagingen en brengt u een alomvattende mix aan exposanten die antwoorden bieden op alle onderdelen van de keten.

NETWERK & DEMO EVENT VOOR HET MAKEN VAN MORGEN

From Design to Manufacturing (D2M) brengt u de antwoorden in een gezellige netwerksetting mét tevens een centrale “machinery demo zone” waar u actieve demo’s van onze exposanten kunt verwachten. Zowel Industriële designers, productontwikkelaars, R&D teams als productie gerelateerde C-levels/afdelingshoofden vinden op Design to Manufacturing een compleet en representatief Benelux aanbod om alle punten tussen ontwerpen en maken te verbinden.

" Netwerken en demonstreren over en rond de maaktechnologie "

From Design to Manufacturing staat tevens garant voor neutrale inzichten én kennisoverdracht. Een high-end aanbod Expert Classes dompelt de bezoekende teams onder in de nieuwste inzichten, voorspellingen en best practices van experten, competentiecentra en industry peers.


 

MET BEZOEKERS UIT VOLGENDE SECTOREN

  • Metaal-, kunststoffen- en composietbewerking en -transformatie
  • Machinebouw, hightech systems & mechatronica
  • Industriële co-creatie, design, productontwikkeling
  • Elektronica, componenten- en apparatenbouw, precisietechniek & fijnmechanica
  • Engineering- en automatiseringsdiensten
  • Industriële toelevering, Tier 1 & 2, maakbedrijven en beschutte werkplaatsen
  • Aerospace, automotive, energy
  • Maakindustrie 

Upcoming Events

Content Partners

Media Partners

Twitter

OrganisatieSales team


+32 (0)56 24 59 41
– Evelien Desmyttere
+32 (0)56 24 11 40 – Iris Devos
+32 (0)56 24 59 44 – Mario Dejaegher

Email
d2m@industrialfairs.com

Invent Media BV
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk

Wanneer


Woensdag 27 maart 2024
10.00u - 20.00u (afterwork drink vanaf 18.00u)

Donderdag 28 maart 2024
10.00u - 18.00u

Waar


Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 KortrijkVolg Design to Manufacturing !

       

edit afsluiten